EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS
Frigider

Frigider

In majoritatea caselor, nici un obiect electrocasnic nu foloseste mai multa energie decat frigiderul. Este un gest reflex care poate salva 7% din costurile lunare de energie.
Nu mai tine usa de la frigider deschisa, mai mult de cat ai nevoie, pentru a evita risipirea aerului rece din frigider.
Data viitoare cand te trezesti cotrobaind prin frigider pentru o gustare rapida inainte de culcare, gandeste-te ce vei gasi in frigider inainte sa-l deschizi.  Foloseste ochii mintii si cauta inainte de a deschide usa. Mancarea e deja acolo si ma indoiesc ca o sa apara ceva nou, cat timp stai cu usa deschisa.
De fiecare data cand deschizi usa, temperatura se echilibreaza cu cea din camera, conform unui principiu simplu al fizicii, astfel vei pune la treaba compresorul, sa produca aer rece care sa-ti mentina alimentele proaspete. Nu numai ca iti va creste factura lunara de energie, dar vei lasa o amprenta mai mare asupra mediului inconjurator.
Conform unor studii stiintifice, deschisul si inchisul usii de la frigider reprezinta 7% din consumul de energie, si poate sa ajunga pana la 120 kWh / an … deci ar fi mai bine sa visam cu usa inchisa….
categories: Green Tip

Leave a Reply