EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS
Plimbare in parc

Plimbare in parc

Cateodata, aerul proaspat, o adiere calda sau un rasarit de soare ne face sa vrem sa petrecem si mai mult timp afara in natura. Un studiu recent ne da chiar un motiv in plus sa facem asta. Cercetatorii au descoperit ca “exercitiile verzi” ne pot imbunatati substantial starea de spirit, iar pentru cei care sunt foarte ocupati, vestea buna este ca doar cinci minute de astfel de exercitii pot fi extrem de benefice organismului.

Cinci minute de aer proaspat, de mers prin parc, de scos cainele, cateva miscari de yoga pe plaja, vor da un plus de valoare sanatatii noastre mentale si fizice.

Cercetatorii au clasificat aceste “exercitii verzi” comuniunea om-natura,  ca activitate necesara sanatatii fizice si mentale umane. Ei au demonstrat ca aceasta forma de exercitii scade riscul bolilor mentale si imbunatateste starea de spirit. Cu totii am simtit pe pielea noastra candva cat de bine ne-a fost dupa o plimbarea in parc intr-o zi frumoasa si insorita.

Studiul s-a efectuat pe 1252 de persoane, de varste, sexe diferite si stadii de sanatate diferite. Au determinat starea mentala si imbunatatirile pe care le-au adus “exercitiile verzi”.

Activitati ca mersul pe jos, ingrijirea gradinii, mersul pe bicicleta, pescuitul, plimbatul cu barca, calaritul fac parte din aceasta categorie, daca mediul contine si apa, schimbarile se vor percepe si mai bine.

Stim cu totii ca imbunatarile pe care le aducem organismului nostru astazi, vor fi benefice si ne vor proteja sanatatea pe termen lung. Deci primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa constientizam cat de bine ne face sa ne plimbam prin parc 10 minute, si sa acordam o mai mare atentie sanatatii noastre mentale care se va reflecta cu siguranta si in sanatatea fizica.

Inainte de a lua orice medicatie, ar fi bine sa ne purtam de grija cu ajutorul acestor exercitii care ne sunt foarte la indemana. Sunt doar 5 minute pe zi pentru o sanatate mai buna!
Consumati PRODUSE BIO ?

Sursa: ecoki.com
Liviu Dumitru

categories: Mancare & Sanatate

Leave a Reply