EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS
CasaDumitru.ro

CasaDumitru.ro

Daca planuiesti sa stai la un hotel in viitorul apropiat, exista surprinzator de multe metode de a reduce “amprenta ecologica” in timp ce te bucuri de sederea ta acolo. Astfel te poti bucura de o vacanta minunata dar si de faptul ca vei avea un impact pozitivĀ  asupra mediului.

1. Refoloseste prosoapele

Multe dintre unitatile de cazare au sistemul de a pune prosoapele intr-un cos sau pe jos pentru a le schimba. Multe dintre hoteluri au o politica bazata pe numarul de zile trecute de la check-in, pentru schimbarea lenjeriei si a prosoapelor, pentru a costurile dar si energia folosita pentru curatarea lor. Intradevar te simti bine cand ai prosoape proaspete si curate de fiecare data cand te intorci la hotel, dar sa fim sinceri cu noi, putem sa folosim acelasi prosop cateva zile la rand fara sa avem de suferit.

Verifica la receptia hotelului cand ajungi, ce reguli au, poate vrei sa lasi un biletel femeii de serviciu, sau te poti baza pe regulile casei, asa cum am mai spus unele hoteluri nu schimba prosoapele decat daca le lasi pe jos.

2. Planuieste vacanta pentru o perioada mai lunga de timp.

Unele hoteluri schimba lenjeria zilnic, altele o schimba o singura data pe toata durata sederii tale acolo, dar sa fii sigur/a ca in momentul in care parasesti camera vor schimba lenjeria pentru urmatorul oaspete. Asta inseamna ca o sedere mai scurta va conduce la cresterea energiei folosite pentru spalarea lenjeriilor, deci e de preferat sa alegi un sejur bine planuit decat un city break din scurt, pe fuga.

3. Alege scarile
Decat daca bagajele tale nu sunt extrem de grele, incearca sa alegi scarile decat liftul. Motorul care actioneaza liftul risipeste energie, pe care tu o poti salva alegand sa mergi pe scari. Plus ca te vei mentine sanatos si intr-o forma fizica de invidiat.

Poti alege scarile in locul liftului nu numai in vacanta sau calatorii ci chiar in viata ta de zi cu zi, la birou, la scoala, acasa sau in vizita la prieteni.

4. Alege sa folosesti samponul si sapunul adus de acasa.

Astazi, cele mai multe hoteluri ne pun la dispozitie de la sapunuri ambalate individual pana la sticlute mici de sampon si gel de dus. Cu toate ca e dragut sa le vedem frumos aranjate in cosulete special amenajate pentru noi trebuie sa ne gandim la pierdere imensa pe care o cauzam folosind aceste produse. Toate aceste produse sunt impachetate in materiale care vor ajunge in cosul de gunoi, nu mai vorbim de cantitatea de plastic imensa la nivel global pe care o risipim. Asa ca cel mai bine ar fi sa folosesti produsele aduse de tine de acasa.

5. Nu uita aerul conditionat pornit cand pleci din camera

Daca pleci intr-o tara cu temperaturi ridicate si hotelul tau ofera aer conditionat, asigura-te ca este inchis inainte sa parasesti camera. E adevarat ca e dragut sa te intorci in camera si sa fie racoare dar majoritatea aparatelor de aer conditionat racesc foarte repede incaperea, deci nu risipi energia si nu-l lasa pornit inutil cat timp esti pe plaja.
Folosesti PRODUSE BIO?

categories: Vacante & Calatorii

Leave a Reply