EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS
Carne

Carne

Ecologistii adopta din ce in ce mai mult o etica anti-consum de carne, pentru ca stiu foarte bine cat este acesta de daunator pentru mediu.  Deci daca vreti puteti sa aveti un impact pozitiv asupra planetei ar fi bine sa renuntam la consumul de carne.

Si eu ma numar printre persoanele care sunt inebunite dupa o friptura pe gratar, un sandvis cu sunca, sau un hot dog aburind, deci ce e de facut?

Daca nu putem sa renuntam de tot, putetm totusi sa reducem consumul. Daca fiecare dintre noi ar reduce si cu 10% ar fi un plus imens.
Iata cateva metode prin care putem sa facem usor acest lucru:

1. Lunea fara carne

Conceptul “Lunea fara carne” este foarte cunoscut in mediul ecologistilor si foarte simplu de urmat. Optam pentru o zi din saptamana (Lunea este cea mai la indemana) in care nu consumam carne deloc.  Asta nu inseamna ca trebuie sa ne indopam cu carne in restul zilelor, putem sa consumam moderat. Sunt convins ca toata lumea poata sa urmeze exemplu si sa-l introduca in stilul lor de viata.

2. Schimba carnea cu … carne

Unele tipuri de carne sunt mai eco decat altele. Ecologistii sustin ca cea mai daunatoare este carnea de vita, in timp ce carnea de pui este cea mai putin daunatoare mediului, o alternativa chiar mai buna este carnea organica.

Deci de ce sa nu facem o alegere inteleapta de a reduce carnea de vita in schimbul unei portii cu pui.

3. Substituie carnea

Trebuie sa recunosc, ca ideea unei mese cu carnati din soia este la fel de tentata precum o bere fara alcool. Pare o contradictie de termeni dar daca puneti un pic de presiune intr-un final va veti acomoda cu gustul, ba chiar s-ar putea sa va placa. Daca majoritatea produselor au un gust ciudat, va asigur ca veti gasi cateva produse care au un gust mai bun decat cel real.

4. Gasiti meniuri vegetariene care va plac

Sigur veti gasi o salata care sa va imbie simturile, sau un meniu ciudat care sa va placa la nebunie. Deci luati repede o carte de gatit cu retete vegetariene si experimentati. Exista atat de multe optiuni, in cat sunt sigur ca veti gasi cateva care sa va inebuneasca.
Consumati PRODUSE BIO?
Liviu Dumitru

categories: Mancare & Sanatate

Leave a Reply