EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS
Ziua Mondiala a Oceanelor - 08.06.2010

Ziua Mondiala a Oceanelor - 08.06.2010

Anul trecut, Natiunile Unite au declarat oficial 8 Iunie ca fiind Ziua Mondiala a Oceanelor. Ne-a luat 16 ani, dar in sfarsit s-a intamplat.
Din fericire daca vrei sa fii in ton cu pacea si linistea mondiala, astazi putem ajuta in multe feluri. Nu vorbesc aici sa mergem sa curatam oceanele de deversarile de petrol sau sa salvam animalele marine.

Tema pentru 2010 este: Oceanele: Oportunitati si Provocari. Stim care sunt provocarile, deci sa ne folosim de oportunitatile pe care le avem pentru a ajuta
planeta.

Iata cateva idei


1. Strangeti toti prietenii la un MOVIE NIGHT cu documentare!

Exista cateva documentare senzationale care dezbat provblema oceanelor, care pot ajuta, educa si schimba perspectiva oamenilor care le privesc. Strangeti un grup de prieteni, ceva chips-uri / popcorn si uitati-va la un film care va va inspira.
De la corali la disparitia Marelui Alb, orice poate fi de ajutor. Recomand cu caldura un documentar legat de acidificarea oceanelor iata trailer:

2. Ingrijeste cat mai multe plante
Probabil te intrebi ce au de’a face plantele cu salvarea oceanelor. Dar consecintele actiunilor noastre zilnice poate avea un impact nimicitor asupra ecosistemului, chiar si la mii de kilometri distanta. Orice deseu pe care noi astazi putem sa-l aruncam, maine poate ajunge intr-un rau din apropiere, si poimaine direct in ocean.
Zona moarta masiva din Golful Mexicului, o zona fara pic de oxigen, zona in care nu exista nicio forma de viata este efectul fertilizatorilor artificiali folositi in agricultura si deversati in Raul Mississippi, ajunsi direct in ocean.
Deci daca ai spatiu poti sa-ti cresti chiar o gradina organica, ajuta la imbunatatirea mediului a oceanelor si a sanatatii tale in acelasi timp.

3. Nu manca specii pe cale de disparitie!
Puteti manca peste, chiar si de Ziua Mondiala a Oceanelor. Sunt specii de pesti si restaurante care servesc peste prins in conditii care nu afecteaza ecosistemul. Incercati pe cat posibil sa aflati provenienta pestelui pe care urmeaza sa-l mancati, si spuneti nu speciilor care stiti ca sunt amenintate. Asta insemna chiar sa renuntati la mesele cu sushi. Este un efort pe care il putem face, dar cu un impact imens.

4. Adopta un animal marin!
Mai nou putem chiar adopta animale marine! In Romania este destul de greu, dar cu putin efort, vointa si perseverenta putem avea animale marine de care sa avem grija.

5. Spune tuturor prietenilor despre Ziua Mondiala a Oceanelor.
Sarbatoreste impreuna cu prietenii. Poarta un tricou, da un email tuturor prietenilor, posteaza pe Facebook la status, foloseste orice canal care ar putea ajuta. Trebuie sa ne pese de oceanele noastre. Trebuie sa ne pese astazi!

categories: Sfaturi ECO

Leave a Reply