EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS

Rechinii albi pot sa dispara inaintea Tigrilor?

Doua dintre cele mai faimoase carnivore, sunt acum luate in vizor, din cauza scaderii drastice a numarului de exemplare. Tigrul a beneficiat de foarte mult PR in ultma perioada, din cauza faptului ca numarul de exemplare scade pe zi ce trece, dar si mai rau decat atat se pare ca din specia Marele Alb mai exista decat cateva mii de exemplare, iar predictia este foarte sumbra, in cativa ani specia poate sa dispara de tot.

Rechin: Marele Alb

Rechin: Marele Alb

Potrivit publicatiei The Guardin, numarul de Rechini albi este de 3500, foarte apropiat de numarul de tigrii. Rechinii sunt vanati pe tot Globul, Rechinul Alb nefacand exceptie.

Autoritatile sunt de parere, ca specia Marelui Alb va disparea mult inaintea Tigrului, pentru ca oamenilor inca nu le pasa atat de mult. Cei mai multi dintre noi avem o parere negativa despre rechini, din cauza ca ne este frica de ei. Mediatizarea incidentelor provocate de rechini, a influentat opinia publica.

Invatam sa coexistam.

Tehnologia avansata din ziua de astazi, ne va ajuta cu siguranta sa traim in pace si armonie cu toate creaturile naturii. Spre exemplu, oamenii de stiinta din Australia au creat un sistem pe care il pun pe Rechinii albi, iar cand acestia intra in perimetrul plajelor, un dispozitiv da automat un telefon, si alerteaza persoana responsabila pentru a inchide plaja.

Rechin: Marele alb

Rechin: Marele alb

Ne va fi greu, probabil, sa renuntam la imaginea de pradator submarin pe care Steven Spilberg a reusit sa o contureze in filmele lui, si care inca dau ganduri negre oamenilor care inoata in oceane, dar credem ca Marele Alb, merita tot respectul nostru, si toate eforturile noastre de conservare, la fel de mult ca si tigrul. La urma urmei sunt responsabili cu totii de natura si mediul ce ne inconjoara.
Liviu Dumitru,
Sursa: The Guardian
Galerie Foto: CINE ESTE DE FAPT PRADATOR

Anual au loc in jur de 10 atacuri fatale ale rechinilor. Statisticile arata ca mai multi oameni mor muscati de serpi, intepati de viespi, sau omorati de nuci de cocos care cad din copaci. Cine este adevaratul pradator?

Rechin...

Rechin...

Rechin...

Rechin...

Rechin...

Rechin...

Rechin...

Rechin...

Rechin...

Rechin...

categories: Vacante & Calatorii

Leave a Reply