EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS

Automobil Hibrid Toyota

Automobil Hibrid Toyota

De doua ori mai multe automobile hibride decat in 2009

Conform Nikkei, Toyota planuieste sa creasca, considerabil numarul de autovehicule hibride anul acesta, cu o tina propusa de 1 milion de hibrizi pe an incepand din 2011 (de la 500.000 de unitati produse in 2009). De fapt, productia de Hibrizi Prius, in 2011 va fi la fel de mare ca productia totala de hibrizi din 2009.

Producatorul auto, a anuntat ca intetioneaza sa fabrice aprox. 800.000 de hibrizi in 2010, predictionand in jur de 900.000 in 2011, si 1.1 milioane in 2012

Dat fiind faptul ca Toyota produce aprox. 90% din hibrizi acasa (Japonia),  productia globala de astfel de vehicole se asteapta sa depaseasca 1 milion in 2011, cand vor fi luate in considerare si fabricile din China, Statele Unite sau alte tari.

Inceput promitator, dar un drum foarte lung…

Crestea numarului de hibrizi la nivel mondial este un lucru grozav.Se diminueaza emisiile si arderile de combustibil, iar bateriile pe care le folosesc pot fi reciclate la cand se termina, dar totusi acesta este doar un pas mic.  La nivel

Automobil Hibrid Toyota

Automobil Hibrid Toyota

personal se pot folosi bicicleta, mersul pe jos sau chiar cu autobuzul, dar la nivel corporate Toyota ar fi putut mai mult decat atat, sa accelereze productia de hibrizi si masini electrice, sa scada consumul de combustibil, sa scada greutatea vechiculelor, si sisteme de pornire-oprire inteligente, pentru a diminua emisiile produse de automobilele care “merg in gol”, la semafor sau in traficul infernal.

Liviu Dumitru // EcoHelp.ro


Leave a Reply