EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS
Oameni de stiinta din Coreea de Sud au descoperit un mod de a produce polimeri care sa nu dauneze mediului si care pot fi folositi pentru a produce cauciuc si platic fara a mai utiliza, ca pana acum, combustibili fosili.
Cercetarile s-au axat pe acidul polilactic, un polimer despre care oamenii de stiinta spun ca reprezinta cheia spre a produce plastic din surse regenerabile.
Fabrica de cauciuc

Fabrica de cauciuc

Sang Yup Lee, profesor la Institutul Coreean de Stiinta si Tehnologie, a explicat ca poliesterul si alti polimeri sunt in general derivati ai combustibilului fosil obtinuti prin rafinare sau alte procese chimice. Productia polimerilor bazati pe biomasa este o descoperire extrem de importanta datorita consecintelor pozitive asupra mediului, precum biodegradabilitatea si nivelul toxic foarte scazut.
Inainte de cercetare, acidul polilactic se obtinea printr-un proces extrem de dificil si costisitor. Acum, oamenii de stiinta au gasit o metoda de a produce substanta printr-o sigura etapa de fermentare a resurselor regenerabile.
Descoperirea, publicata deja in mai multe reviste de biotechnologie si bioinginerie, a deschis drumul pentru producerea acidului polilactic mult mai fezabila din punct de vedere comercial, atat datorita duratei cat si a costurilor.
Bogdan Angheluta
Sursa: http://www.ecoseed.org/

Leave a Reply