EcoHelp
BioMix
EcoHelp
 
Posted by admin ADD COMMENTS
Bicicleta Weildmeister

Bicicleta Weildmeister

Bicicleta din lemn Waldmeister urmeaza un concept eco prin utlizarea resurselor naturale cat mai eficient posibil. Metodele daunatoare de productie a bicicletelor sunt evitate,de la lipiciul special la un ulei bio-degradabil folosit pentru lanturi. Alegerea materialelor si maiestria de inalta calitate tintes spre crearea unui produs de inalta tehnologie, dar in acelasi timp emotionant, care va sustine o schimbarea in perceptia prezentului asupra unui stil de viata eco.

La o prima privire, utilizarea lemnului pare a fi nimic mai mult decat o amintire nostalgica a timpurilor indepartate, un ultim salut unui material natural care a acompaniat dezvoltarea culturala a umanitatii timp de mii de ani. La o privire mai atenta, veti descoperi ca acel cadru din lemn, a fost construit cu o atat de multa ingeniozitate tehnica incat devine un exemplu remarcabil pentru utilizarea materialelor naturale in secolul 21.

Farmecul inconfundabil al bicicletelor Waldmeister sta in fuziunea armonioasa a substantelor naturale ca si lemn si piele cu materiale de inalta tehnologie ca si carbonul si titaniumul si in reducerea a tot la baza. Producatorii se straduiesc sa faca din bicicleta Waldmeister un produs cat mai prietenoas cu mediul. Astfel, ei folosesc componente durabile produse de companii care le impartasesc propria filosofie. Principiul producatorilor este sa foloseasca numai lemn autohton pentru biciclete. Cadrul este fabricat din PEFC-lemn derivat din padurile din Teutoburg.

Designer-ul, Marcus Wallanberg Meyer, 32, a construit acest produs care i-a adus un premiu in 2006. Bicicletele nu sunt deloc ieftine, 11.000-15.000 de euro (14.000 – 19.000 de dolari), in functie de echipare.

Andra Popovici
Sursa: www.waldmeister-bikes.de/

Leave a Reply